Oldalak

2013. december 2., hétfő

Miről félnek a magyarok beszélni!

Ma Magyarországon, az emberek két fontos dologról nem mernek beszél(get)ni. Pedig ezek nélkül nem létezhetünk. Mik ezek?

A SZEX és a PÉNZÜGYEK!
A szexet egy másik blogon keressétek, itt a pénzügyekről lesz szó!

A minap beszélgettem egy barátommal a lakástakarékról. Említette, hogy tavaly kötöttek egyet. Amikor beleásta magát a témába, kiderült, hogy több ismerősének is van. De csak harapófogóval sikerült információt kiszedni belőlük. 
Mert mindenki fél, ha kiderül, hogy neki van megtakarítása, akkor mit szolnak hozzá mások. Félünk beszélni, mert vagy azt hisszük, hogy másnak több van és akkor szégyelljük magunkat, vagy azt hisszük, hogy másnak kevesebb van, és akkor meg irigyek lesznek ránk. Pedig ez természetes. Nincs két olyan ember, akinek pontosan ugyan akkora lenne a vagyona. Tehát a másiknak vagy több van, vagy kevesebb. A szégyen és az irigység egy magyar betegség. Szerintem ezt kellene elsősorban gyógyítani kis hazánkban. Ha ezt a két "betegséget" ki tudjuk űzni a gondolatainkból - mert ezek szellemi betegségek - akkor mind testileg, mind mentálisan erősebbek lennénk. Ha időben beszéltek volna nekünk a PÉNZről, ha az iskolában ezt tanítanák, nem pedig a zeneszerzők születési dátumát. Akkor a devizahitel nem jelentene ekkora problémát. Ha a pénzügyi kultúránk a béka feneke alól ki tudna bújni, akkor nem lenne ilyen sok "rossz" megtakarítása a magyarnak. Illetve lenne megtakarítása az embereknek. Ha gyermekkorban vacsora közben az asztalnál erről hallottunk volna a szüleinktől, akkor nem kellene annyi pofont kapni az élettől. a 2000-es évek elején már futott a TV-ben, a 2013-as nyugdíjváltozásról egy film A Tücsök és a nyugdíj címmel. Viszont míg ténylegesen el nem jött az idő nem hittük el, hogy az állam nem fog nyugdíjat fizetni. Sőt az addig gyűjtött magánnyugdíjunkat is elvették.

Meg kell tanulnunk beszélni a pénzről. Nem szabad félni. Kell segítséget kérnünk, hogy mely céljainkra mely pénzügyi termék a jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése